Nieuws

19apr 21
Abhilasa doet op 9 oktober mee met Sacred Songs Dordrecht

Stichting Culture Connection organiseert in 2021 een cultureel project in het kader van Dordrecht 800 jaar. Het project heet Sacred Songs Dordrecht en is een productie met zang, poëzie en rituelen uit verschillende spirituele culturen. Sacred Songs Dordrecht


16apr 21
Interview met Ashika op FunX Rotterdam

Link naar het interview FunX13apr 21
Tampons en maandverband inzamelen voor Suriname: " Er heerst daar menstruatie-armoede"

Link naar film op OPEN Rotterdam13apr 21
SCHOOLPROJECT IN INDIA

HELP BASIS SCHOOL "UCHHATTAR MADYAMIK VIDHYALAYA" IN DORP CHOTIPURA DONEER VOOR AANSCHAF PLAFONDVENTILATOREN.


Onze samenwerkingspartner Kanya Gurukul (meisjes kostschool) in India is bezig met een basisschool te bouwen voor de kinderen in de omgeving van Chotipura. De Kanya Gurukul heeft nauwe banden met de lokale plattelandsbevolking en wordt dagelijks geconfronteerd met de sociale problemen die voortvloeien uit armoede en het ontbreken van educatie. In de dorpen grenzend aan de Kanya Gurukul is onderwijs nauwelijks toegankelijk voor de dorpskinderen.


Stichting Abhilasa Global Serve ondersteunt dit basisschool project

In de dorpsschool zijn 257 plafond ventilatoren nodig voor de klaslokalen en gangen voor drie verdiepingen. Goede ventilatie is noodzakelijk voor een gezond en prettig binnenklimaat. Het helpt om overdracht van Covid 19 te voorkomen. Daarnaast is het in Chotipura vele maanden erg warm en zijn de ventilatoren nodig voor het aangenamer maken van de binnentemperatuur in de dorpsschool. Stichting Abhilasa global serve kan met uw hulp een bijdrage leveren door de begrootte kosten van € 7.0000,- voor plafond ventilatoren te voldoen.

Uw hulp om de ventilatoren te realiseren is zeer welkom Bankrekeningnummer: NL91 ABNA 0419 842 276 Ten name van: stichting Abhilasa Global Serve Onder vermelding van: Plafond ventilatoren dorpsschool Chotipura.


10apr 21
Inzamelingsactie menstruatieproducten voor Surinaamse meisjes en vrouwen

Het interview van Stanvaste Radio met Sieta Autar op YouTube.1apr 21
Inzamelingsactie (menstruatie)producten voor Suriname in april 2021

Het gloednieuwe bestuur van stichting Abhilasa Global Serve organiseert in april 2021 een inzamelingsactie voor Suriname. Voor Surinamers die door de huidige economische situatie niet rondkomen, zamelt de stichting (herbruikbare) goederen in zoals (kinder)kleding, speelgoed, boeken, schrijfwaar, computers, tablets, maar ook menstruatieproducten. Voor deze inzamelingsactie werkt het bestuur samen met de Surinaamse welzijnsorganisatie stichting Jágran Mandal. Veel Surinamers komen financieel in de knel door de steeds duurdere producten en door de gevolgen van de corona crisis. Met deze inzamelingsactie wil de nieuwe voorzitter Sieta Autar-Matawlie hulpbehoevende Surinamers een hart onder de riem steken. "Wij hebben een sterke band met Suriname. Daarom is het voor ons belangrijk om te investeren in het welzijn van Surinamers die nu financieel in zwaar weer verkeren."


Menstruatiearmoede - gebrek aan menstruatieproducten

Alleenstaande moeders in Suriname hebben het extra moeilijk. Door armoede kampen veel vrouwen en meisjes met menstruatiearmoede: weinig tot geen middelen om menstruatieproducten te kopen. Wij roepen donateurs daarom op om ook menstruatieproducten (zoals maandverband, tampons of pijnstillers) te doneren tijdens onze inzamelingsactie in april 2021.


Afleverlocatie voor (herbruikbare) goederen

Afleverlocatie voor (herbruikbare) goederen Donateurs kunnen in de maand april 2021 op dinsdag en donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur de goederen doneren. De loods staat in Ridderkerk, aan de Florijnstraat 89. De ingezamelde goederen worden in de 2e week van mei 2021 verscheept naar Suriname.


Nieuw bestuur

Op dinsdag 20 april 2021 wordt het nieuwe bestuur officieel gepresenteerd in de aanwezigheid van oud-voorzitter en grondlegger van de stichting mevr. Kiertie Autar. In de afgelopen 35 jaar heeft zij onvermoeibaar tientallen projecten gerealiseerd om de positie van vrouwen en meisjes in Suriname en India te verbeteren. Voor haar verdiensten aan de samenleving heeft Kiertie Autar o.a. de koninklijke onderscheiding ridder in de Orde van Oranje-Nassau en de Johan de Wittspeld ontvangen. De stichting wil deze nieuwe start gebruiken om de beschermvrouw in het zonnetje te zetten.


Neem voor meer informatie en/of beeldmateriaal contact op met mevr. Sieta Autar op 0624959534 of via abhilasags@gmail.com